ONS VERHAAL


Het is allemaal begonnen in Kerksken, een klein dorpje in Oost-Vlaanderen, op een familieboerderij waar het gevogelte in open lucht werd gekweekt

 

In de jaren zestig besloot de zoon van de boer om het gevogelte aan het spit te braden en aan de inwoners van het dorpje te verkopen. Dit bleek meteen een succes.


Iedere zondag stonden de bewoners van het dorp, en van de nabijgelegen dorpen, in de rij met de braadpan in de hand om deze heerlijke gebraden kippen te kopen.


Door het succes van dit initiatief besloot de jonge generatie om meerdere winkels van wild en gevogelte te openen in Kerksken, Aalst, Zottegem en Brussel.

In 2002 richtte de derde generatie, met deze familiale traditie in het hart, de eerste traiteurzaak op.

Membres Odoo

Dit nieuwe concept werd aangepast aan de klant van de 21e eeuw en vergemakkelijkt het dagelijks leven door het aanbieden van smaakvolle gerechten, bereid met verse producten van de beste kwaliteit, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen.



Fonteyne The Kitchen zal in de loop van de jaren haar assortiment van traditionele recepten aanvullen met gerechten van alle horizonten in haar steeds groeiend aantal winkels.

Onze waarden

Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde voeding zorgt voor een beter welzijn. De smaak van onze gerechten toont aan dat plezier en gezondheid hand in hand kunnen gaan

 














HOMEMADE



Wij maken zelf onze nieuwe recepten in onze winkels en ateliers
 



50

FRESH



Wij koken met verse producten die dagelijks worden geleverd, net als thuis

50













NATURAL



Wij gebruiken nooit toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen

50













Local



Onze oude getrouwe leveranciers en landbouwers bevinden zich meestal in de regio Aalst. Wij werken geregeld samen met leveranciers en producenten uit Brussel en Walloniƫ



50














SEASONAL



Wij passen onze kaart aan in functie van de kwaliteit van de producten die beschikbaar zijn, zo werken we steeds met producten op hun toppunt


50













HEALTHY



  Wij gebruiken weinig vet, weinig zout en weinig suiker en onze voorkeur gaat naar koken met olijfolie. Wij gebruiken veel verse groenten en hebben een selectie bio-producten