ONS VERHAAL 

Het is allemaal begonnen in Kerksken, een klein dorpje in Oost-Vlaanderen, op een familieboerderij waar het gevogelte in open lucht werd gekweekt. 

In de jaren zestig besloot de zoon van de boer om het gevogelte aan het spit te braden en aan de inwoners van het dorpje te verkopen. Dit bleek meteen een succes.

Iedere zondag stonden de bewoners van het dorp, en van de nabijgelegen dorpen, in de rij met de braadpan in de hand om deze heerlijke gebraden kippen te kopen. 

Door het succes van dit initiatief besloot de jonge generatie om meerdere winkels van wild en gevogelte te openen in Kerksken, Aalst, Zottegem en Brussel. 

In 2002 richtte de derde generatie, met deze familiale traditie in het hart, de eerste   traiteurzaak van Fonteyne The Kitchen op.
Dit nieuwe concept werd aangepast aan de klant van de 21e eeuw en vergemakkelijkt het dagelijks leven door het aanbieden van smaakvolle gerechten, bereid met verse producten van de beste kwaliteit, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen. 


Fonteyne The Kitchen zal in de loop van de jaren haar assortiment van traditionele recepten aanvullen met gerechten van alle horizonten in haar steeds groeiend aantal winkels.

Odoo • Text and Image

ONZE WAARDEN

Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde voeding zorgt voor een beter welzijn. De smaak van onze gerechten toont aan dat plezier en gezondheid hand in hand kunnen gaan. 

Odoo - Sample 1 for three columns

HOMEMADE

Wij maken zelf onze nieuwe recepten in onze winkels en ateliers.  

Odoo - Sample 2 for three columns

VERS

Wij koken met verse producten die dagelijks worden geleverd, net als thuis.

Odoo - Sample 3 for three columns

NATUREL

Wij gebruiken nooit kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, uiteraard hebben onze gerechten hierdoor een beperkte bewaartijd.

Odoo - Sample 1 for three columns

Lokaal

Onze oude getrouwe leveranciers en landbouwers bevinden zich meestal in de regio Aalst. Wij werken geregeld samen met leveranciers en producenten uit Brussel en Wallonië.

Odoo - Sample 2 for three columns

SEIZOENGEBONDEN

Wij passen onze kaart aan in functie van het seizoen en evenementen.

Odoo - Sample 3 for three columns

GEZOND

Wij gebruiken weinig vet, weinig zout en weinig suiker en onze voorkeur gaat naar koken met olijfolie. Wij gebruiken veel verse groenten en hebben een selectie bio-producten. Samen met onze diëtisten hebben we veel glutenfree en vegetarische gerechten ontwikkeld.